رامین جوادی اسطوره موسیقی متن

اگر فیلم‌هایی مثل دزدان دریایی کارائیب، فرار از زندان و یا سریال مشهور Game Of Thrones  و همینطور سریال وستورلد Westworld را دیده باشید، شاید بیش از هر چیز، موسیقی متن آن‌ها توجه شما را به خود جلب کرده باشد؛ و این سرآغازی است برای این‌که به دنبال نام آهنگساز آن‌ها باشید و در هر مورد به نام رامین جوادی (Ramin Djawadi) مواجه می‌شوید! آهنگسازی نام آشنا برای شیفتگان فیلم و سریال!
شاید عمده شناخته شدن رامین جوادی در ایران به موسیقی متن سریال GOT بر‌میگردد، تیتراژی با آهنگی بسیار گیرا که هربار قسمتی جدید را می‌بینید باز هم ممکن است آهنگ را کامل گوش داده و تیتراژ را رد نکنید.

ادامه مقاله را بخوانید


ولی هنرنمایی رامین جوادی در این سریال فقط به همین مورد ختم نمی‌شود، اتفاق جالبی که در موسیقی این سریال افتاده، این است که رامین جوادی برای هر یک از کاراکترها موسیقی خاص همان شخصیت را طراحی کرده که در صحنه‌های حضور آن فرد پخش می‌شود و یا هر یک از رویدادها با موزیکی خاص همراه است.
برای مثال در یکی از قسمت‌ها که اغلب کاراکترها بعد از آن از فیلم حذف می‌شوند، یک سولو پیانو را می‌شنویم که تا قبل از آن در سریال نبوده است. رامین جوادی این را تعبیر به این کرده که تک‌نوازی پیانو موسیقی حذف شده آن کاراکترها را بیان می‌کند و به عبارتی خبر از حذف آن‌ها از داستان می‌دهد.
این موضوع که توانایی و خلاقیت یک آهنگساز به حدی باشد که برای تک تک قسمت‌های یک سریال آهنگی ارائه کند و برای هر کاراکتر کدینگ (Coding) موسیقی داشته باشد، در موسیقی امری شگفت‌انگیز است! کاری که رامین جوادی به بهترین نحو آن را انجام داده است. در واقع موسیقی این سریال، خود سریالی است که با آن تلفیق شده است و شاید از خود سریال اصلی موفق‌تر عمل کرده است و داستانی زیباتر در پس پرده برای مخاطبین هنر دوستش دارد.
پس این‌ موضوع که رامین جوادی مخاطب فیلم‌سازان بسیاری برای موسیقی فیلم است بیهوده نیست و نشات از استعداد تلفیق شده با تلاش او دارد که وی را در زمره بهترین آهنگسازان دنیا قرار داده است.

 

رامین جوادی آهنگساز

 

بیوگرافی رامین جوادی و شروع فعالیت
رامین جوادی در سال 1974 به دنیا آمد. پدرش ایرانی و مادرش آلمانی تبار است. شاید بهتر باشد به صحبت‌های خود او در زمینه اینکه چگونه به این عرصه وارد شد رجوع کنیم. او در مصاحبه‌ای وضعیت خود را این‌گونه شرح داده است: " خیلی کم سن بودم. چهار سالم بود که آهنگسازی را شروع کردم. در آن سن کم صداهایی را که می‌شنیدم با پیانو تقلید می‌کردم. آن زمان بود که پدر و مادرم به این نتیجه رسیدند که شاید بد نباشد در کلاس‌های موسیقی شرکت کنم و آموزش ببینم. اول با نواختن ارگ شروع کردم. تا سن یازده سالگی ارگ می‌نواختم. از سن یازده سالگی تا سیزده سالگی موقتا کلا موسیقی را کنار گذاشتم. سن سیزده سالگی دوباره شروع کردم و این بار به دنبال نوازندگی گیتار رفتم. بعد از یک سال و نیم نوازندگی گیتار، اشتیاق و انگیزه‌ام نسبت به نوازندگی بیشتر از قبل شده بود. آن زمان بود که در یک گروه موسیقی راک به عنوان نوازنده فعالیت کردم و آن زمان بود که متوجه شدم که علاقه‌ی اصلی من نوشتن موسیقی بی‌کلام است. بیشترین تاثیر در این زمینه را از فیلم هفت دلاور (The Magnificent Seven)، فیلم آمریکایی از ژانر وسترن گرفتم. من طرفدار پروپاقرص فیلم‌های این ژانر هستم. علاوه بر این فیلم، فیلم دیگر مورد علاقه‌ام جنگ ستارگان (Star Wars)، که موسیقی آن را جان ویلیامز (John Williams) تنظیم کرده بود، به من نشان داد که موسیقی روی فیلم چقدر در پشتیبانی از فیلم می‌تواند مهم و تاثیرگذار باشد. پس از دبیرستان به آمریکا مهاجرت کردم و در دانشکده‌ی موسیقی برکلی (Berklee College of Music) در بوستن به تحصیل موسیقی پرداختم."
همانطور که خواندید، او به تحصیل در کالج موسیقی برکلی اشاره کرده است؛ جایی که اغلب آن را بزرگ‌ترین مرکز آموزشی موسیقی می‌دانند. ورود رامین جوادی به این موسسه مصادف بود با شروع بزرگ‌ترین موفقیت‌ها در زندگی حرفه‌ای.

 

رامین جوادی و هانس زیمر


رامین جوادی و هانس زیمر
هانس زیمر را به واسطه جوایز گرمی، گلدن گلوب و اسکار او، حتما می‌شناسید. آهنگساز، تهیه کننده و موسیقی‌دان آلمانی که موسیقی متن بیش از 150 فیلم بر عهده او بوده. فیلم‌هایی که بسیاری از ما با آن خاطراتی نوستالژیک داریم.
رامین جوادی آشنایی‌اش با هانس زیمر را یک " فرصت عالی محض" توصیف می‌کند! او پس از فارغ‌التحصیلی در یک گروه موسیقی شروع به فعالیت می‌کند و در تمام آن مدت تعطیلات تابستان را برای بودن کنار پدر و مادرش به آلمان بر‌می‌گشته است.در پاییز سال 1999 از طریق یکی از دوستانش به شرکت هانس زیمر معرفی شده و در آن شروع به کار می‌کند. در واقع رامین جوادی توجه هانس زیمر را به طرز عجیبی به خود معطوف کرد طوری که در آغاز راه با آهنگسازی مثل "کلاوس بدلت" ( آهنگساز فیلم گلادیاتور و ماموریت غیرممکن)، برای ساختن آهنگ فیلم Beat the drum همکاری کرد و پس از آن تجربه مشترکی با هانس زیمر در فیلم Thunderbirds داشت.

 

آثار رامین جوادی

 

سیر کاری رامین جوادی و برخی از آثار او
بعد از تجربه همکاری با آهنگسازان بزرگ، رامین جوادی، تصمیم گرفت کمی مستقل‌تر به ساختن آهنگ برای فیلم‌ها مبادرت کند. اولین تجربه مستقل او آهنگ‌سازی برای فیلم Blade: Trinity بود.
استعداد زیاد او و موفقیتش در این مورد نظر کارگردان این فیلم یعنی " دیوید گویر" را به خود جلب کرد و رامین جوادی در پروژه‌های بعدی یعنی The Unborn و  Flash Forward او را همراهی کرد.
موفقیت‌های رامین جوادی به همین‌جا ختم نمی‌شود، در سال 2006 جایزه امی برای سریال فرار از زندان در دستان او قرار گرفت.
از دیگر فیلم‌هایی که رامین آهنگ‌سازی آن را بر عهده داشت و حساسیت بسیاری در ساخت آن به خرج داده‌است، Iron man است. او که از کودکی، عاشق کمیک‌های این شخصیت بود، تمام تلاشش را برای ساخت موسیقی درخور این فیلم، به‌کار برده‌است.
این استعداد و علاقه شدید به آهنگسازی در رامین جوادی، فقط منحصر به موسیقی فیلم نیست. او استعداد خود در زمینه موسیقی برای بازی‌های‌ رایانه‌ای را نیز محک زده‌است، تا همگان بدانند که او و موسیقی، دو بخش جدا نشدنی از یکدیگر هستند. هنرنمایی رامین جوادی را در بازی‌هایی مثل Game of thrones، Medal of honor، Shift2: Unleashed  و ... می‌‌توان دید.
با شروع شدن فصل جدید westworld شاید باید شاهد  هنرنمایی‌های بیشتری از رامین جوادی عزیز باشیم.

 

چند لینک مفید :

صفحه رامین جوادی در ویکیپدیا

صفحه رامین جوادی در discogs

صفحه رامین جوادی در imdb